Handige tip om je emailbestand uit te breiden voor je Webshop

Geschreven door Emiel Kolk op 30 December 2017

Meer e-mailadressen zorgen voor meer online verkopen in je webshop. In dit geval gebruik ik een voorbeeld van een webshop gebouwd in Lightspeed, maar deze methode is uiteraard toe te passen bij elk e-commerce platform of elke website.

Het opbouwen van een e-mailbestand is in mijn ogen ontzettend belangrijk voor je webshop. Je houdt klanten niet alleen verbonden aan je winkel door ze e-mails te sturen, maar e-mailadressen zijn ook ontzettend nuttig om te adverteren op Facebook. Lees hierover meer in mijn blog: “Hoe kan ik met mijn webshop effectief Adverteren op Facebook?”

Om emailadressen te verzamelen van nieuwe bezoekers, gebruik ik de Conversion Pop-up uit de App-store. Dit is een pop-up die opspringt bij bezoekers die voor het eerst op de webshop komen. Wanneer ze hun e-mailadres achterlaten, ontvangen ze een kortingscode voor 10% korting. Ik gebruik meestal 10% korting, maar de beloning kan je helemaal zelf kiezen.

Conversie Popup Emaillijst

Deze pop-up zorgt voor verbluffende resultaten! Zowel voor het aantal nieuwsbrief inschrijvingen als de conversie op de webshop. Dit is echt een hele effectieve manier om meer emailadressen te verzamelen voor je webshop, wat resulteert in meer verkopen.

De lijst met verzamelde e-mailadressen in de webshop wordt gekoppeld aan Mailchimp. Lees hierover meer in mijn blog: “Hoe begin je met emailmarketing voor je Webshop?”