Hoe begin je met emailmarketing voor je Webshop?

Geschreven door Emiel Kolk op 30 December 2017

Voor emailmarketing maak ik meestal gebruik van het programma Mailchimp. Tot een lijst van 2000 emailadressen kan je gratis gebruik maken van Mailchimp.

Wanneer je Mailchimp koppelt aan je webshop worden alle verzamelde emailadressen automatisch naar Mailchimp gestuurd. Wil je weten hoe je meer emailadressen verzamelt voor je webshop? Lees mijn blog: “Handige tip om je emailbestand uit te breiden voor je Webshop”

Met Mailchimp is het eenvoudig om je email te stylen. Helaas heeft Mailchimp nog niet volledig ingezet op mobiel. Jammer, aangezien de meeste mensen tegenwoordig hun email op mobiel bekijken. Mocht je een in html opgemaakte Mailchimp template willen die is ontworpen voor email op mobiel? Daar helpen we je uiteraard graag bij!

De Ecommerce en Analytics 360 functionaliteiten van Mailchimp zorgen ervoor dat je producten uit de webshop kan meesturen in de email en de resultaten kunt meten. Zo kan je klanten bijvoorbeeld wekelijks een update geven van nieuw binnengekomen producten of producten in de aanbieding. Hier kunnen ze dan direct op klikken en aankopen in de webshop.

Mailchimp emailmarketing statistieken

Mailchimp monitort onder andere:

    • Hoeveel klanten de email ontvangen
    • Hoeveel klanten de email openen
    • Hoeveel klanten er vanuit de email doorklikken naar de webshop
    • Hoeveel aankopen er worden gedaan dankzij de email
    • Wat het totale aankoopbedrag is dat de email heeft opgeleverd

Aan de hand van deze data kan je de e-mails steeds verder blijven optimaliseren, zodat je dankzij je nieuwsbrief meer aankopen kan genereren voor je webshop.

Ook koppel ik de lijst met emailadressen aan de Facebook Advertentieaccount van de webshop. Dit is ontzettend waardevol voor je Facebook Advertenties. Hiermee bereik je potentiële nieuwe klanten, aan de hand van de profielen van je huidige klanten. Lees hierover mijn blog: “Hoe kan ik met mijn webshop effectief Adverteren op Facebook?”